3 de juny 2015

UNA HORA AMB CARLA GRÀCIA

La novel·la històrica sempre és una elecció present al club de lectura, i aquesta fou escollida per l'interès que ens despertava l'autora, Carla Gràcia és veïna nostra, una escriptora de Sant Pere de Torelló i per tant, això ens oferia la possibilitat de compartir tertúlia amb ella, cosa que va acceptar des del primer moment i li hem d'agrair l'esforç que va fer per estar amb nosaltres el dia que també estava previst que nasqués el seu fill Gael, però aquest va decidir esperar una mica i regalar-nos una estona amb la seva mare.

 Va ser una xerrada molt enriquidora, la Carla és dolça i comunicadora, ens va explicar la seva trajectòria vital que l'ha portada fins a l'escriptura, i de com va gestar aquesta obra que ni més ni menys va tardar 6 anys en tenir-la acabada. L'autora, va fer un gran treball de documentació i recerca per bastir els 7 dies de gràcia i parlant amb ella t'adones de la feina meticulosa i gens improvisada, res passa per casualitat i tot està pensat, el mèrit és semblar que tot flueix fàcilment. En aquest sentit ens va recordar un altre autor qui havíem tingut la sort de compartir tertúlia, Eduard Màrquez,  la Carla el va reconèixer com a un gran mestre i amic. També, tenir una escriptora a la tertúlia convida a anar encara més enllà de l'obra llegida i endinsar-nos en el món editorial a voltes tan desconegut pels lectors i lectores, i d'això, també ens en va fer una bona explicada!

Set dies de Gràcia, parteix d'un fet històric:  La revolta de les quintes del 1870 a la Vila de Gràcia i s'estructura en 7 capítols, els set dies de la revolta  on cadascun s'inicia amb un document de l'època i les dues trames, el present i el passat, es van alternant. Aquesta estructura ofereix al lector una lectura àgil i engrescadora.

Gràcies Carla per la teva visita i fins la propera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada