18 de set. 2015

Encetem les tertúlies amb la Maria Vilanova

El dijous 24 de setembre -el darrer del mes-  com sempre, ens tornem a trobar a les tertúlies del Club de Lectura de la Biblioteca Dos Rius.  
Comencem el curs amb una doble lectura, dues obres de Maria Vilanova i Vila-Abadal i serà ella mateixa qui ens introduirà a la seva obra ja que la tenim de convidada.
El món per un forat és un relat sobre el període la de Guerra Civil i els anys de la postguerra a l'ambient rural d'Osona. Es situa a Vidrà i l'autora aprofita per mostrar-nos tota la riquesa d'una manera de parlar pròpia del català més septentrional, però com diu Jordi Dorca al pròleg del llibre, aquest llenguatge no és per lluir sinó per fer "més vigorosa la realitat que l'autora volia presentar".
L'altre obra que comentarem és Petites històries al replà de l'escala, on mitjançant les tafaneries de la Secundina, la portera d'un bloc de pisos, ens assabentem d'episodis de la vida dels veïns. L'obra està estructurada a partir de contes on cadascun té entitat pròpia i la portera és el nexe que uneix les diferents històries.
Esperem, gaudir-ne amb tots els lectors i lectores que ens acompanyaran un cop més en aquestes estones dedicades a llegir i parlar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada