27 d’oct. 2016

CAMINANT "LA PUNYALADA"

Després de la tertúlia de "La Punyalada", ens vam animar a fer la ruta literària que ens permeté trepitjar els paisatges on Marià Vayreda situà l'acció de la novel·la.
Carles Batlle, escriptor, dramaturg i un gran coneixedor de la zona ens acompanyà en aquesta excursió que vam començar a Sadernes, un corriol costerut ens porta fins a les runes d'una de les moltes masies que ens permeten imaginar i reflexionar sobre com és i com deuria ser el paisatge natural i humà d'aquesta zona a finals del segle XIX.  
Caminem un xic més i des d'un punt privilegiat podem reconèixer alguns dels llocs presents a la novel·la, el Pont de Valentí, el Salt de la núvia, la riera d'Escales, Pas del Duc i Ca la Bruta on tots ens imaginem l'escena final de la Punyalada. 
Des d'aquí, vam seguir per un sender digne de trabucaires fins a la cova del Bisbe, un lloc màgic i preciós que sense la companyia del guia no hi haguéssim arribat mai.
De tornada, ens esperava una bona taula a la Fonda Galceran de Sadernes.
Va estar una ocasió magnífica per descobrir l'Alta Garrotxa a partir de la literatura, per compartir el temps amb amants de la lectura i fer inoblidable aquesta obra cabdal de la literatura catalana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada