12 de març 2019

A finals de juliol de 1936, just al principi de la Guerra Civil, va desaparèixer el mestre català Antoni Benaiges. Dos anys abans havia arribat al poble burgalès de Bañuelos de Bureba disposat a aplicar, a la seva petita escola rural, la tècnica Freinet. Durant més de 75 anys, la feina i la personalitat del mestre van romandre en la intimitat del record dels seus antics alumnes i dels seus companys de professió, mentre la família consevava el desig de conèixer la veritat sobre el seu parador.

L'agost de 2010 amb motiu de l'exhumació d'una fossa comuna al paratge de La Pedraja (Burgos), la memòria del mestre va emergir i es va iniciar una investigació que ha descobert una història única, emotiva i poètica. 

(del llibre: "Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar" de Francesc Escribano, Francisco Ferrándiz i Queralt Solé. Amb fotografies de Sergi Bernal)

El dia 4 d'abril a les 7 de la tarda l'historiador Santi Molera ens farà una visita guiada a l'exposició.  Activitat dirigida a les persones que participen al Club de Lectura.
També, en motiu de l'exposició, podeu veure al teatre Cirvianum l'obra "Et vindré a tapar"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada